Autorijschool Willem Open mobile menu

Rijangst

Er zijn best wat mensen die een beetje bang of gespannen zijn om te gaan autorijden. Vaak na de eerste rijles zijn ze al opgelucht en stappen de volgende keer heel anders de auto in. Dit heeft voornamelijk te maken met de lesmethode.

 

Deze lesmethode is namelijk zo opgebouwd dat je stap voor stap alles aanleert, op een rustige plek. Bijvoorbeeld een industrieterein. Ook hoe de instructeur zich opsteld heeft grote invloed op dit proces. Wij zullen alles rustig uitleggen, en er voor zorgen dat er geen extra stress ontstaat. Ook zullen wij, zeker in het begin, voorkomen dat je in een situatie komt die je nog niet aankunt omdat je dit nog niet hebt geleerd.

 

Maar het kan ook zijn dat er een grotere angst voor het rijden is. Misschien door een ongeluk of door een slechte ervaring.

 

Onze ervaring door de jaren heen is, dat als we alles rustig opbouwen en mensen de tijd geven zich de vaardigheden eigen te maken, de meeste rijangsten te overwinnen zijn.

 

Het spreekt voor zich dat we ook mensen met faalangst goed kunnen helpen. Ook zijn er speciale faalangst examens. Die kunnen je helpen om te laten zien wat je kan, in een hele relaxte sfeer zodat de invloed van de angst af zal nemen. Er wordt oa meer tijd genomen om even rustig alles door te spreken. Ook is er de mogelijkheid van een korte break tijdens het examen. Dit kan je net even helpen om toch te kunnen slagen.

 

We kunnen wel stellen dat er tot nu toe niemand bij ons is geweest die het rijbewijs niet heeft kunnen halen doordat hij of zij werd beperkt door een angst.